EKR - hitelesítés, audit

Az EKR új lendületet adhat energiahatékonysági beruházásának. A beruházásai az eddig ismert támogatások mellett találkozhatnak az EKR kötelezettekkel, így újabb bevételt generálva a projektek megvalósítására.

Mi az EKR?

Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer: egy új szakpolitikai eszköz, amely a 2021-től 2030 végéig tartó időszakban évi 7 PJ új végsőenergia-megtakarítást elérését hivatott segíteni a Nemzeti Energia- és Klímatervben kitűzött cél teljesítése érdekében.

Mi az EKR lényege?

A kötelezetteknek évente változó mértékű hitelesített energiamegtakarítást kell elérniük a végfelhasználók körében. Ezt bármilyen olyan intézkedéssel, programmal vagy beruházással megtehetik, amely a végfelhasználó energiaigényének igazolható csökkentését eredményezi.

A kötelezetteknek lehetősége van harmadik fél által elért megtakarítás elszámolására, ezért a bevezetett rendszer kedvezményezettjei maguk a végfogyasztók, mivel a hitelesített projektjeiket értékesíteni tudják a kötelezetteknek.

Mik az EKR projekt lépései?

Ahoz, hogy a beruházás elszámolható legyen a projekt kezdete előtt addicionális hozzájárulásra van szükség. Ilyen hozzájárulás lehet a célzott energetikai tanácsadás vagy az igénybe vett szakreferens szolgáltatás.

IDE JÖN A PDF TARTALMA!!!

További kérdése van?

A honlapon található információ elsősorban a szabályozás fő jellemzőit hivatott bemutatni. Ha a részletekkel kapcsolatban további kérdése van vegye fel velünk a kapcslatot!